donderdag 9 oktober 2008

Vrijheid van een kind


Stel voor:

Het kindje is erg onrustig.
Ze gooit met pennen, eten en schreeuwt overdreven om aandacht.
Het kindje luistert niet als haar moeder wat tegen haar zegt.
Als het kindje haar zin niet krijgt, gaat ze huilen.


Nou is mijn vraag:
Tot hoever kan je je kind alles toelaten??
Moet het kind altijd haar zin krijgen of is dat juist niet goed?

Geef je mening!

4 opmerkingen:

Kinderen zei

hey, ik vind gewoon dat kinderen moeten luisteren. de kinderen van tegenwoordig zijn veelste verwend en krijgen vaak hun zin! ik vind dat de ouders strenger moeten optreden. Want als dat niet gebeurt wanneer kinderen jong zijn doen ze het later ook niet. Want ik vind de jeugd van tegenwoordig echt niet meer normaal, wat ik zie en allemaal hoor enz.

Plus de ouder moet de baas over het kind zijn en niet het kind!

Antoinette Engbers zei

Je hebt regels en structuur nodig. Kinderen vragen om die regels. Regels zijn er niet om een kind te pesten maar omdat je van een kindje houdt en omdat je het beste voor hem of haar wilt. Het kindje in jouw voorbeeld krijgt geen aandacht van haar ouders begrijp ik en dus vraagt ze om aandacht (op een negatieve manier weliswaar) Je kun je in dit geval afvragen wat hier nog meer aan de hand is. Bekommeren de ouders zich wel genoeg om het kind?

Noëmie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Noëmie zei

Hey,
ik ben het wel met juf eens. Als je geen structuur hebt voor de kinderen dan is het voor hen heel erg lastig om dingen te bedenken ect. En het kind weet ook niet waaraan die aan toe is.

Als een kindje dat zou doen, en ze heeft er schrik in zou ik het eerst toelaten, stel je nou voor dat ze dit gewoon 1 keer doet, dan is er nog niks aan de hand. Als ze dit vaker zou gaan doen zou ik er wat van zeggen. Als het kindje dan nog denkt dat ze het kan doen zou ik haar op de 'nadenk-stoel' ze kan dan even afkoelen als ze denkt dat ze de baas is over wat ze allemaal kan doen. Ik ben echter de baas, lijkt me. Dus de ouders moeten duidelijk toegeven wie hier de baas is en dat ze het wel even kunnen doen maar niet altijd. Ze moeten weten wanneer ze moeten stoppen. Als je dit van jongs af aan leert, leer het kind het zo. Als de ouders maar structuur geven..